16 december: Jubileumconcert Princenhage 75 jaar

Breda’s Mannenkoor ontmoet Groot Zwols Mannenkoor.

Hans Veels

concertflyer

Geen wedstrijd, maar een tegenbezoek, nadat het Breda’s Mannenkoor in september 2016 te gast was in Zwolle. In een stampvolle kerk in de wijk Berkum vond daar een dubbelconcert plaats, waar beide koren hun kunnen lieten horen en dat werd voor allebei een groot succes. Het Breda’s Mannenkoor had de handicap dat de bussen veel te laat vertrokken, waardoor er nauwelijks tijd was om in te zingen, maar dat bleek alleen maar een extra stimulans om er echt een succes van te maken.

Zondag 19 maart a.s. is de (katholieke) Sint Laurentiuskerk in het Ginneken de plaats waar de koren elkaar opnieuw ontmoeten. Dan mogen de “blauwvingers” zich presenteren in het Diepe Zuiden. Onze solist Henk van der Maaten, geboren Zwollenaar, legt uit waar die bijnaam vandaan komt. “De toren van de Grote Kerk van Zwolle was afgebrand en men wilde het carillon dat overbleef uit geldgebrek verkopen aan Kampen; ook een Hanzestad en grote rivaal van Zwolle. Kampen nam de rivaal te grazen door te betalen in zakken vol kleine muntjes, waardoor de Zwollenaren blauwe vingers kregen van het tellen”. Maar zingen kunnen ze, dat is zeker! Dat zal ook deze keer weer blijken.

Het concert begint om 14.30u. en het Breda’s Mannenkoor trapt af met een bijzonder gevarieerd programma met werken van Verdi en Fauré, maar ook van McCartney en Simon & Garfunkel. Ook een saluut aan de onlangs overleden Leonard Cohen hoort erbij. Hans de Wit is de dirigent en André Telderman is de ‘nieuwe’ vaste pianist. Daarna is er een korte pauze om de omvangrijke koren van plaats te laten wisselen. Het Groot Zwols Mannenkoor staat onder leiding van Hennie Ramaekers en wordt aan de piano begeleid door Philine Coops. Hun aandeel bestaat uit 3 blokken: Religieus, Opera/ Operette en Musical/ Lichte Muziek. Twee grote koren voor de prijs van één! De entree kost slechts
€ 10. Kaarten zijn te verkrijgen bij de VVV en Boekhandel Van Kemenade, maar ook rechtstreeks bij het Breda’s Mannenkoor via e-mail 2.wirken@casema.nl en voor aanvang bij de kerk, die vanaf 14.00u. open is. Zie ook: www.bredaasmannenkoor.nl.