25 februari - 16.00 uur Prinselijk bezoek aan het Begijnhof

19 maart - 14.30 uur Dubbelconcert met Groot Zwols Mannenkoor. Laurentiuskerk.

Overzicht gezongen werken van 1865 - 2015

Met dit overzicht is 150 jaar repertoiregeschiedenis vastgelegd.

Elk gezongen werk wordt slechts éénmaal genoemd en wel in het eerste jaar van uitvoering. Daaraan gekoppeld is de naam van de dirigent waaronder het is uitgevoerd, de naam van de componist en het geboorte en overlijdensjaar van de componist.
Met deze gegevens is het direct duidelijk in welke periode het werk is gecomponeerd en wanneer het Breda's Mannenkoor het werk voor het eerst heeft gezongen.
De ontwikkeling die ons repertoire heeft doorgemaakt is daarmee exact te volgen.
De eerste jaren is een duidelijk "Liedertafel" repertoire te herkennen.
Vanaf 1954 zie je die periode afgesloten worden door dirigent Louis Suijkerbuijk.
Hij komt met werken die tot op de dag van vandaag nog regelmatig op het repertoire staan.

Het totale overzicht geeft een goed beeld van de status van ons koor. Uit bijna alle muziekperiodes zijn een of meer werken uitgevoerd. Veel werken van een bijzonder hoog niveau.

Het is de muziekgeschiedenis  van het "INSTITUUT"  Breda's Mannenkoor.

Klik hier: Overzicht gezongen werken van 1865 - 2015