16 december: Jubileumconcert Princenhage 75 jaar

Periode 1929 - 1945

1930 Wereldtentoonstelling Antwerpen. 180 Zangers verzorgen een concert in de Feestzaal die plaats biedt aan 2500 toehoorders.
1933 Opening van de Scheldetunnels. Het koor -100 man sterk- reist met vier autobussen naar Antwerpen.
1934 - Schouwburg Concordia: President Tony Smits van Waesberghe krijgt lauwerkrans aangeboden
1935 Wereldtentoonstelling Brussel.
Met 115 koorleden reist men per bus naar de Belgische hoofdstad waar met succes wordt opgetreden.
1940 Grote Kerk Breda. Zoals later zal blijken is het concert dat op 12 april gegeven wordt in de Grote Kerk het laatste is onder normale omstandigheden. Op 10 mei valt Hitlers Wehrmacht Nederland binnen.
1945 Op 11 februari geven 70 zangers van  het Breda’s Mannenkoor een benefietconcert voor het Rode Kruis. De Stem meldt: “Het herrezen Breda’s Mannenkoor heeft weliswaar zijn oude vorm en zijn massief klankevenwicht nog niet geheel herwonnen, doch de oude zangersgeest is weer over het koor vaardig geworden. Dat deze laatste uitspraak nogal voorbarig is zal de volgende jaren duidelijk worden.

Het verenigingsleven kwam in deze tijd moeilijk op gang. Voor het koor was het met name secretaris Ad Takx die de vereniging uit een diep dal wist te trekken, waarbij dit proces werd versneld door de komst van Wim de Rooij en vervolgens Louis Suijkerbuijk als dirigenten van het koor. Laatstgenoemde zwaaide de scepter van